Stefan Thunberg

Fra KrimiWiki
Skift til: Navigation, Søgning
Thunberg Stefan nr 2.jpg

Stefan Thunberg er en af Skandinaviens mest anerkendte manuskriptforfattere.

Mens Stefan blev berømt som manuskriptforfatter blev hans far og brødre berømte som Militärligan, en af Sverige mest omtalte bankrøvere.

Sammen med Anders Roslund har han skrevet om sin kriminelle familie i krimien Bjørnedansen, 2015.

Om Handlingen: Fire mænd ligger i en skov i udkanten af Stockholm og holder øje med vagten, der kontrollerer et af det svenske militærs hemmelige våbendepoter. Leo er hjernen bag det, der skal til at ske. Med sig har han sine yngre brødre, Felix og Vincent, og barndomsvennen Jasper. De fire skal bruge våben til deres plan: at røve banker og skaffe sig så mange penge, at de bliver uafhængige for altid. Alt er planlagt til mindste detalje, sekund for sekund, bevægelse for bevægelse.

Mange år tidligere svejses de tre brødre sammen, mens deres familie er ved at gå i opløsning. Deres far lærer dem at slå fra sig, deres mor orker ikke mere. De tre brødre har kun hinanden, og intet kan komme imellem dem.

Bjørnedansen er en spændingsroman om den mest opfind­somme forbryderbande, Sverige nogensinde har set. Om broder­kærlighed, der er stærkere end alt andet, og om fædre og sønner.

Se også

Forfatterernes hjemmeside