Gard Sveen

Fra KrimiWiki
Version fra 13. okt 2016, 12:49 af Liwe (diskussion | bidrag) Liwe (diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning
SveenGard krediteres Charlotte Hveem.jpg


Gard Sveen er en norsk forfatter. Han fik Rivertonprisen 2013 for Den siste pilegrimen (på dansk Den sidste pilgrim 2015)og vandt Glasnøglen 2014.

Modtog Palle Rosenkrantz PrisenKrimimessen 2016.

Han deltog på Krimimessen 2014, Krimimessen 2016 og på Krimimessen 2017


Om Helvede åbent: 2004: Politimanden Tommy Bergmann finder i en lejlighed i byen en grusomt tilredt, prostitueret pige. Hun er slagtet på en måde, som nøjagtigt svarer til seriemorderen og psykopaten Arne Rasks mordmetoder. Men han sidder indespærret på en sikret psykiatrisk afdeling. Enten er Rask uskyldig, eller også er der en morder derude, der kopierer ham? Eller?

Rask får sin sag genåbnet ved at trække en, og kun én af sine tilståelser tilbage: mordet på sin gamle elev Kristiane, hvor der kun var indicier og ingen beviser i sagen. Rask kommer aldrig ud, siger hans aldrende psykiater, men han går snart på pension, og hvad sker der så ...?

Kristianes mor læser om sagen. Hun er sikker på, at datterens gamle skolelærer, Rask, er uskyldig dømt – og hun antyder, at hun ved det hele, men ikke vil fortælle det. For gør hun det, vil en hemmelighed, hun har fortiet siden mordet i 1988, blive afsløret.

Langsomt arbejder Tommy og hans kollega Susanne Bech sig vej ind i menneskets mørkeste irgange – helvede er åbent!Bibliografi

  • Den sidste pilgrim (2015)
  • Helvede åbent (2016)


Se også

Litteratursidens omtaler Forfatterwebs portræt