Steffen Jacobsen

Fra KrimiWiki
Skift til: Navigation, Søgning
Steffen Jacobsen

Steffen Jacobsen (f. 1956) er overlæge, dr.med. og dansk forfatter. Debuterede i foråret 2008 med "Passageren", som allerede inden den udkom i Danmark blev solgt til udgivelse i Sverige, Norge, og Italien.


Ekstra Bladet skrev bl.a. i sin anmeldelse af Trofæ: "Man bliver totalt opslugt Og det er en god historie, som Steffen Jacobsen dygtigt forstørrer, dramatiserer og perverterer til en fortælling, der buldrer af spænding og nerve. Så dygtigt, at man glemmer at stå af toget, udsætter aftensmaden og forbander vækkeuret, fordi man liiige skal læse bare et par sider mere".


Til efteråret 2015 udkommer Et bjerg af løgne. Om bogen: På en feltstation i Vestgrønland har Peter Holm – chefgeolog i Nobel Oil – netop analyseret de sidste prøveboringer til det, der ser ud til at blive verdenshistoriens største olieeventyr. Alle er begejstrede – den danske regering, det grønlandske hjemmestyre og ikke mindst den kinesiske udviklingsbank, som er med til at finansiere projektet. Men kort efter hjemkomsten til København og et møde i Nobel Oil findes Peter Holm brutalt dræbt. Alt tyder på, at en rabiat miljøorganisation står bag, men gerningsmanden er som sunket i jorden. Væk er også en usb-nøgle med de seneste og dybt fortrolige analyser. Mens vicepolitiinspektør Lene Jensen efterforsker drabssagen, hyrer Nobel Oil Michael Sander – eksklusiv privatdetektiv – til at finde usb-nøglen. De to enspændere er gamle bekendte og kommer til at gå i vejen for hinanden i en sag, hvor det snart står klart, at enorme økonomiske og politiske interesser er på spil, at ingen fortæller dem hele sandheden, og at de kloge narrer de mindre kloge


Bibliografi

  • Passageren (2008)
  • Den gode datter (2010)
  • Når de døde vågner (2011)Serien med konsulent Michael Sander og kriminalkommissær Lene Jensen

  • Trofæ (2013)
  • Gengældelsen (2014)
  • Et bjerg af løgne (2015)Se også

Litteratursidens omtaler

Krimisidens omtaler